Wie ben ik

Biografie

Ik ben Nava Benyamini, in 1961 in de VS geboren en in Israël opgegroeid.

Aan The Rubin Academy for Music and Dancs in Jeruzalem heb ik een conservatorium opleiding gevolgd in de richtingen piano en muziekonderwijs. In 1989 studeerde ik af, waarna ik naar Nederland kwam.

Tussen 1989 en 1996 heb ik mijn pianolessen praktijk opgebouwd. Daarnaast heb ik met verschillende solisten (zowel vocalisten als instrumentalisten) en koren gewerkt als pianist.

Tussen 1996 en 2000 studeerde ik muziektherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn afstudeer specialisatie was 'De therapeutische pianoles' - muziektherapie gegoten in een vorm van muziekles.

Deze werkwijze ben ik sinds 2000 binnen mijn praktijk, die ik Muza heb genoemd, gaan toepassen.

In 2006 ben ik diverse koordirectie cursussen gaan volgen en in 2009 studeerde ik af aan de Applicatiecursus Koordirectie voor vakmusici van Kunstfactor i.s.m de Hogeschool van Utrecht. Tegelijkertijd werd ik dirigent bij diverse koren, waar ik tot 2014 werkzaam ben geweest.

Momenteel richt ik me met name op les, coaching en therapie aan kinderen en jongeren.

Een steeds belangrijker wordend aspect in mijn werk is het verband tussen muziek en mindfulness. Door mijn eigen ervaring heb ik de waarde van aandachtsoefening en mindfulness leren waarderen en probeer ik nu deze door te geven aan mijn leerlingen/cliënten.

Nava Benyamini

Visie

Muziek is een essentieel onderdeel van mijn leven; muziek maken, alleen en met anderen, maakt dagelijks deel uit van mijn leven. Ik kan me mijn leven zonder muziek niet voorstellen.

Tijdens het muziek maken oefen ik als het ware andere vaardigheden, zoals in het hier en nu zijn en contact voelen met mijn lichaam, emoties en gedachten.

Tegelijkertijd is werken met mensen voor mij zeer belangrijk; mensen, hun leven, hun verhaal en hun ontwikkeling boeien mij enorm. De muzikale weg van iedere mens is voor mij een fascinerend proces dat ik steeds opnieuw met verwondering volg.

Leerlingen, cliënten en koorleden zijn mijn beste leraren; ik blijf leren zolang ik met mensen werk die open staan voor muziek en voor persoonlijke groei. Want die twee gaan, naar mijn mening, samen hand in hand.