Mededeling

Muziekpraktijk Muza is weer deels actief. Neem contact op voor vragen over de mogelijkheden..

bootje

Pianolessen

Muza is een kleinschalige muziekpraktijk waarbij persoonlijke aandacht vanzelfsprekend is.

Voor wie

Kinderen en jongeren, zowel beginnend als gevorderd kunnen les volgen bij Muza.

pianolessen

Kinderen:

8 jaar is vaak een leeftijd waarop een kind toe is aan pianoles. Soms kan het al eerder en soms is het kind er pas later aan toe.

pianolessen

Als je twijfelt of je kind toe is aan pianoles, maak een afspraak voor een kennismaking en een proeflesje.

Jongeren:

Jongeren hebben vaak belangstelling voor popmuziek. Bij Muza kunnen ze o.a. dan de basis leren voor het spelen van hun favoriete popnummers.

pianolessen

Lesmethode / muziekstijlen

Vanaf het begin combineer ik allerlei elementen in de les: luisteren, zingen, naspelen, noten lezen, ritme naklappen etc.

Er wordt zowel uit het boek, als op gehoor gespeeld; bij kinderen worden vanzelfsprekend ook Kinder- en Sinterklaas-/ Kerstliedjes gespeeld.

De muzikale richting wordt door de smaak en voorkeur van elke individuele leerling bepaald.

Leerlingen die liedjes en popnummers willen leren begeleiden gaan aan de slag met akkoorden symbolen. Ook bestaat er de optie om aandacht de besteden aan zang en begeleiding.

Ook wordt er aandacht besteed aan improvisatie.

Keyboard : voor de afwisseling kunnen de leerlingen verschillende geluiden uitproberen die bij diverse muziekstijlen passen.

Muziek en mindfulness

Piano spelen is een activiteit die uitermate geschikt is voor het ontwikkelen van gerichte aandacht. Sterker nog, pas wanneer je volledig aanwezig bent kun je echt muziek maken. Lees meer over muziek en mindfulness hier.

Samenspelen / groepslessen

Om de zoveel tijd organiseer ik kleinschalige groepslessen waarin de leerlingen kennis kunnen maken met andere vormen van muziek maken, bv improvisatie op en kennis making met verschillende instrumenten, zingen, samenspelen etc.

Ook komt het voor dat ik twee leerlingen aan elkaar koppel om samen stukken voor vierhanden te spelen.

pianolessen

Aangepaste muzieklessen

Voor aangepaste piano-, gitaar- en zanglessen, zie Muziektherapie

Muzmid / voorspeelavond

Eens per jaar organiseert Muza een voorspeelavond (of middag) waar de leerlingen, maar ook hun ouders, vrienden en kennissen zijn welkom deel aan te nemen.

Muzmid is een muzikale en sociale aangelegenheid en vindt bij genoeg deelnemers plaats in een verzorging-/ verpleeghuis.

pianolessen

Tarieven

Hier een overzicht van de tarieven.

Muziek maakt Slim